torsdag 19 augusti 2010

Albuquerque

Nu har vi varit här i Albuquerque i nästan ett helt dygn..

Resan från Amsterdam till Minneapolis gick faktiskt helt okej..vi såg två bra filmer och lyckades även sova i två timmar. Det var bara på slutet som jag började må lite illa efter lång tid utan riktigt sömn och massa dålig mat..men det blev lite bättre så fort vi klev av planet i USA. Säkerhetskontrolen gick smidigt och vi fick bli av med vårat bagage igen på en gång..riktigt skönt att slippa släpa runt på 23 kilo skidfodral, en resväska på 23 kilo plus handbagage i flera timmar.
Efter att vi fått i oss lite mat igen, den här gången i form av en efterlängtad fräsh sallad la vi oss ner och sov en stund.. Vi var ganska trötta vid det här laget och värre hann det bli innan vi landade här i Albuquerque 23.07 lokal tid (07.00 på morgonen hemma i Sverige) Därför var det oerhört skönt att Fredrik och Ingrid hämtade upp mig, Terese och en Martine (en norsk tjej) på flygplatsen och skjutsade hem hos hit till Ingrid där vi bor för tillfället.
En säng har nog aldrig varit så skön som då..efter över ett dygn resande och två dygn med nästan obefintlig sömn.

Imorse när vi vaknade vid sjutiden åt vi lite frukost och joggade en liten sväng innan Fredrik hämtade upp oss. Under dagen har vi har letat efter lägenhet och fått våra scheman för i höst och lite annan information..
Det är verkligen heeeeelt annorlunda här än någon annan stans jag varit. För det första så är det väääldigt varmt och soligt. Det kommer ta ett tag och vänja sig vid över 30 grader i skuggan mitt på dagen.
Sedan ser allt så långt ifrån svenskt man kan komma. Det finns inga röda hus med vita knutar på direkt..

Ikväll har vi grillat hamburgare här i det riktigt fina område Ingrid bor vid. God mat, trevligt sällskap och riktigt mysigt var det..ett skönt slut på en ganska lång och jobbig dag







Sofie

2 kommentarer:

andreas karlsson sa...

satan i gatan vad fin du är =)...området er riktigt fint ut på bilderna hörrö ..

Sofie Jonsson sa...

tack döö. jag har inte hunnit bli tjock av all fet mat än i alla fall..:) Ja, de är verkligen asfint! tror dock vi får svårt att hitta något lika fint åt oss..:(